Handleiding
Ontdooien
Laat de deegbol in een schaal of een diep bord met folie in de koelkast voor ongeveer 12 uur ontdooien. Minder tijd? Op kamertemperatuur duurt het ongeveer 6 uur voordat je aan de slag kunt met je pizza! *Tip: strooi een klein beetje semolina of olijfolie in het bord of bakje, zo krijg je de bol er makkelijker uit.
01
Rijzen
Laat de bol ongeveer tussen de 2 tot 4 uur op kamertemperatuur rijzen, of tot de bol ongeveer 20% groter is geworden. *Tip: Zuurdesem is een natuurproduct en rijstijden zijn afhankelijk van temperatuur, maak je dus niet te druk als het deeg iets warmer, kouder, groter of kleiner is.
02
Vorm de pizza
Leg een handje bloem of semolina op je aanrecht en plaats het deeg hierop – strooi ook wat bloem op de bovenkant. Duw nu rustig van het midden van de bol naar buiten met je vingertoppen tot je een mooie dikke rand hebt, vervolgens kun je het deeg rekken, strekken, gooien, of op de werkbank uitrollen tot ongeveer 30cm.
03
Beleggen
Klop overtollig bloem van jouw pizza en leg deze voorzichtig op een pizzaschep met een klein beetje (teveel bloem verbrand in je oven) bloem of semolina. Top vervolgens met je favoriete saus en/of toppings!
04
Bakken
Schuif voorzichtig de pizza in de oven. Houd met de baktijd rekening met de ingestelde temperatuur van de oven. Hoe hoger deze is, hoe sneller de pizza klaar is. Heb je een “echte” pizzaoven is je pizza binnen 2 minuten goed, als je met een pizzasteen werkt kun je uitgaan van 5 minuten.