Skip to main content

Veelgestelde vragen

Hoe blijft het deeg bevroren tijdens de levering?

We gebruiken speciale verpakkingen en bezorgen met Trunkrs – Same day delivery service om ervoor te zorgen dat het deeg stabiel bevroren blijft tijdens het bezorgen.

Maakt het uit als het deeg al een klein beetje zacht is bij aankomst?

Als het deeg volledig is ontdooit is er iets misgegaan met de verzending en krijg je van ons gratis een nieuwe set pizza bollen. Mocht er alleen een randje zacht zijn kun je de bollen gerust in de vriezer leggen voor later gebruik, of in de koelkast voor gebruik binnen 2 dagen.

Het deeg rijst bij het ontdooien, klopt dit?

Boven de 4 graden worden de natuurlijke gisten in het deeg wakker en zullen ze dus actief worden om de bollen te laten rijzen. Let wel op dat je het pizzadeeg niet te ver laat doorrijzen (meer dan 70% groei) want dan wordt het uitrollen een uitdaging. Toch te ver? Bol het deeg dan voorzichtig opnieuw op en laat het minimaal 2 uur op kamertemperatuur rusten.

Hoe kan ik het beste het pizzadeeg laten ontdooien?

Als het lukt, in de koelkast. Je haalt de bollen s’ochtends uit de vriezer, en je legt ze afgedekt in de koelkast. Binnen 8 uur zijn ze volledig ontdooid en kun je ze vervolgens na een uurtje op kamertemperatuur gebruiken of nog 2 dagen in de koelkast laten voor later gebruikt. Heb je geen 8 uur de tijd? Laat dan het pizzadeeg ongeveer 3 á 4 uur op kamertemperatuur ontdooien.

Heb ik een speciale oven nodig om jullie pizzadeeg te gebruiken?

Nee, u heeft geen speciale apparatuur nodig om pizza te maken met ons deeg, wel minimaal een pizzasteen of staal. Het kan worden gebruikt in een gewone oven met een pizzasteen of op een professionele pizzasteen in een professionele pizzaoven.

Hoelang kan ik jullie pizzadeeg in de vriezer bewaren?

Ons zuurdesem pizzadeeg kan tot 4 maanden in de vriezer worden bewaard zonder dat dit de kwaliteit beïnvloedt.

Hoe kan ik het beste het pizzadeeg laten ontdooien?

Als het lukt, in de koelkast. Je haalt de bollen s’ochtends uit de vriezer, en je legt ze afgedekt in de koelkast. Binnen 8 uur zijn ze volledig ontdooid en kun je ze vervolgens na een uurtje op kamertemperatuur gebruiken of nog 2 dagen in de koelkast laten voor later gebruikt. Heb je geen 8 uur de tijd? Laat dan het pizzadeeg ongeveer 3 á 4 uur op kamertemperatuur ontdooien.

Zijn er ook recepten of handleidingen voor het maken van pizza op de website te vinden?

Ja, we bieden recepten en handleidingen aan op onze website om u te helpen bij het maken van heerlijke pizza’s met ons zuurdesem pizzadeeg. Deze vindt je op onze blogs en recepten pagina.

× Hoe kan ik je helpen?