Skip to main content

Over Papi:

Het is voor bakkers wereldwijd gebruikelijk om hun zuurdesem starter een naam te geven, dus 2 jaar geleden heb ik besloten om die van mij Papi te noemen. Vrij vertaald uit het Italiaans betekent Papi namelijk: vader of opa. Aangezien elk deeg begint met deze starter leek dit me wel een toepasselijke naam. Hiernaast heet ik Pascal en ben ik zoals je leest een groot fan van pizza’s. Pascal’s Pizza.

Ik heb zelf jaren als kok gewerkt in verschillende restaurants, waaronder ook in een restaurant/pizzeria in Italië en een Italiaans restaurant in Nederland. Sindsdien ben ik bezig met het ontwikkelen van mijn eigen versie voor pizzadeeg.  Na talloze pogingen en tests ben ik uiteindelijk bij dit recept uitgekomen. 

Het deeg zelf bestaat uit dus uit Papi zuurdesem, verschillende meelsoorten, zeezout, water en vooral veel tijd. Het hele proces, van het maken van de starter, het warm rijzen, het koud fermenteren tot aan het uiteindelijke bakken van de pizza duurt ongeveer 36 tot 48 uur. 

× Hoe kan ik je helpen?