De Pizza Quattro Formaggi, of de “vier kazen pizza”, is een populaire Italiaanse pizza die bestaat uit vier verschillende soorten kaas. Deze kazen kunnen variëren, maar meestal bestaan ze uit mozzarella, Gorgonzola, provolone en Parmezaanse kaas. Deze kazen worden samen vermengd en over de tomatensaus op de pizza verdeeld.
Ingrediënten:
- 1 bol Papi Pizzadeeg (ontdooid)
- 125 gram tomatensaus
- 75 gram geraspte Gorgonzola kaas
- 75 gram geraspte mozzarella kaas
- 50 gram geraspte provolone kaas
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 eetlepel olijfolie
Bereiden:
- Verwarm je (pizza) oven voor.
- Vorm het pizzadeeg uit tot een ronde plak en houd voldoende ruimte vrij voor een mooie korst aan de rand
- Verdeel de tomatensaus over het deeg.
- Meng alle geraspte kazen samen en bestrooi ze over de saus.
- Bak de pizza voor ongeveer 6-9 minuten, of totdat de korst mooi goudbruin is en de kaas gesmolten is.
- Serveer de pizza en geniet ervan!