Skip to main content

Pizza Margherita is een klassieke Italiaanse pizza die bestaat uit een simpele combinatie van tomatensaus, mozzarella kaas en basilicum. Het recept is ontstaan in de 19e eeuw en is vernoemd naar de Italiaanse koningin Margherita di Savoia. Wat deze pizza echter echt bijzonder maakt, is de kwaliteit van het pizzadeeg.

Het pizzadeeg is het basisonderdeel van elke pizza en is daarom van groot belang voor de smaak en textuur van de pizza. Bij een Pizza Margherita is het belangrijk dat het deeg niet te zwaar is, zodat het niet de smaak van de andere ingrediënten overheerst.

Ingrediënten:

  • 1 Papi Pizzabol
  • 50 gram pizza saus (zie klik hier voor recept)
  • 100 gram verse buffelmozzarella
  • Extra vergine olijfolie
  • Verse basilicum

Bereiden

  1. Vorm je pizzabodem
  2. Spreid je saus tot ongeveer 2cm van de rand
  3. Scheur of snij de buffelmozzerrela in blokjes en verspreid over de pizza
  4. Bak de pizza tot de bodem krokant is en er een mooie donkere korst ontstaat
  5. Haal de pizza uit de oven en serveer met verse basilicum en een paar druppels olijfolie.

Leave a Reply

× Hoe kan ik je helpen?